Tájékoztatjuk a lakosságot arról, hogy a
csorvási állati hulladéklerakó telep (dögtér) 2009. január 1-jétől nem üzemel.

 

2008-ban adtak át Tótkomlóson egy regionális állati hulladékgyűjtő telepet, amelyet a Tótkomlós és térsége állati hulladékkezelési Önkormányzati Társulás - melynek Csorvás is tagja - közreműködésével hoztak létre. Az állati hulladékot január 1-től kötelező közszolgáltatás keretében a tótkomlósi állati hulladékgyűjtő- és átmeneti tároló telepre szállítják el a tagönkormányzatok közigazgatási területéről.

A közszolgáltatás igénybevételének, ill. az állati hulladék begyűjtésének menete a következő:
Az állati hulladék birtokosa köteles az állat elhullását követően haladéktalanul,
de legkésőbb 3 órán belül, bejelentést tenni a

06-30/636-1542 vagy a  06-30/636-1543 – as
telefonszámokon.

A telep üzemeltetője speciális gépjárművével 24 órán belül köteles elszállítani a hulladékot. Természetesen az állati hulladék a helyszínen, a tótkomlósi állati hulladékgyűjtő telepen is leadható. Mindkét esetben mérlegelést követően veszik át a hulladékot. A beszállított mennyiséget havonta egy alkalommal összesítik, és ezt követően küldik ki a számlákat. Az állati hulladékok tárolásának, hűtésének és ártalmatlanításának díja 70 Ft/kg+ÁFA.

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Csorvás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. február 25-ei ülésén úgy döntött, hogy 2009. évben átvállalja a lakosságtól az állati hulladékok kezelésével kapcsolatos 70,- Ft/kg + ÁFA díjat.

A kötelező közszolgáltatás igénybevétele nem vonatkozik az elhullott, 50 kg-nál nem nagyobb össztömegű kedvtelésből tartott állatokra, az elhullott baromfira, továbbá 3 hetesnél fiatalabb elhullott malacra, szopósbárányra, kecskegidára, évente legfeljebb 50 kg össztömegig, melyeket az állati hulladék birtokosa saját telkén eláshat. Az állati hulladék elföldelése a szomszédos ingatlan határától mért 5 m-es távolságra történhet úgy, hogy azt fertőtlenítő szerrel (mész, mésztej) kell leönteni és legalább 1 m vastag földréteggel be kell fedni.
Kedvtelésből tartott állat: az ember által nem gazdálkodás céljából tartott olyan állat, melynek húsa az európai étkezési szokások figyelembevételével nem szolgálhat emberi fogyasztásra.

Polgármesteri Hivatal

Vissza felülre