infoblokk esza also

top531

 

Sajtóközlemény

 

Négy település együtt a közös értékekért és a kohézió erősítéséért

2023/06/30

 Összefoglaló:
TOP-5.3.1-16-BS1-2017-00011 azonosító számú, „A helyi identitás és kohézió erősítése Csorvás, Gerendás, Kétsoprony és Kondoros települések lakói számára” c. pályázat az Irányító Hatóság döntése értelmében 100%-os intenzitású vissza nem térítendő támogatást nyert. 
A projekt európai uniós támogatás segítségével, a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. A projekt egyik átfogó célja a közösségfejlesztési folyamatok kezdeményezése és megvalósítása, melynek meghatározása a közösségek részvételével.

 

Konzorcium vezető: Csorvás Város Önkormányzata

Konzorciumi partnerek: Gerendás Község Önkormányzata, Kétsoprony Község Önkormányzata, Kondoros Város Önkormányzata

A projekt átfogó célja volt Csorvás, Gerendás, Kétsoprony, Kondoros településeken élő lakosság közösségi kezdeményező- és cselekvőképességének fejlesztése a célterületen. Elérni kívánt cél volt továbbá az elmúlt évekre jellemző lakosságszám növekedés pozitív befolyásolása oly módon, hogy a lakosság a projektnek köszönhetően felismerje a közösség, mint összekovácsoló erő fontosságát, megértsék, hogy egyén szintjén a közösségi életben való részvétel a saját életminőség javítását, az önmagunkért való felelősségvállalást is jelenti.

A projekt részcéljai szorosan illeszkedtek a pályázati felhíváshoz, ugyanakkor támogatta a települések stratégiai fejlesztési elképzeléseit, melyek fontos fejlesztési pillére a népességmegtartó képesség erősítése a helyi identitástudatra, értékteremtésre és életminőség javítására alapozva. A települések számára kitűzött cél az volt, hogy a helyi lakosság egymásra utaltságának felismerésén és a helyi problémakezelés módszereinek kialakításán keresztül olyan közösség jöjjön létre, ahol az itt élők ne csak lakóhelyüknek, hanem otthonuknak is tekintsék településüket.

A projekt sikeres volt, a konzorcium mind a négy településének lakossága pozitívan nyilatkozott, illetve sokkal jobban megismerte saját települését és a konzorciumi településeket. Megvalósultak a lakosság és a különféle szervezetek együttműködését dinamizáló és fenntartó közösségi akciók, tevékenységek, események, programok, folyamatok.

A helyi társadalmi akciókba bevonás érdekében elért hátrányos helyzetű személyek 2759 fő (ebből 1818 fő nő). A helyi társadalmi akciókban résztvevők száma 1366 fő (ebből 901 fő nő)

A kedvezményezett neve: Csorvás Város Önkormányzata

A projekt címe: A helyi identitás és kohézió erősítése Csorvás, Gerendás, Kétsoprony és Kondoros települések lakói számára

A projekt azonosító száma: TOP-5.3.1-16-BS1-2017-00011

A projekt fizikai befejezésének dátuma: 2023.06.30

A támogatás pontos összege: 20 372 819.- HUF

A támogatás 100 % intenzitású, vissza nem térítendő támogatás

A projekt európai uniós támogatás segítségével, a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

További információ kérhető:

Telefonszám: 66/258-001

e-mail: pmh@csorvas.hu

 

 

 

TOP-5.3.1-16-BS1-2017-00011 azonosító számú, „A helyi identitás és kohézió erősítése Csorvás, Gerendás, Kétsoprony és Kondoros települések lakói számára” c. pályázat az Irányító Hatóság döntése értelmében 100%-os intenzitású vissza nem térítendő támogatást nyert. 

A projekt összköltsége 20.372.819,-Ft.

Konzorcium vezető: Csorvás Város Önkormányzata

Konzorciumi partnerek: Gerendás Község Önkormányzata, Kétsoprony Község Önkormányzata, Kondoros Város Önkormányzata.

A projekt átfogó célja Csorvás, Gerendás, Kétsoprony, Kondoros településeken élő lakosság közösségi kezdeményező- és cselekvőképességének fejlesztése a célterületen, amely több mint 12000 főt érint. Elérni kívánt cél továbbá az elmúlt évekre jellemző lakosságszámnövekedés pozitív befolyásolása oly módon, hogy a lakosság a projektnek köszönhetően felismerje a közösség, mint összekovácsoló erő fontosságát, megértsék, hogy egyén szintjén a közösségi életben való részvétel a saját életminőség javítását, az önmagunkért való felelősségvállalást is jelenti.

A projekt részcéljai szorosan illeszkednek a pályázati felhíváshoz, ugyanakkor támogatja a települések stratégiai fejlesztési elképzeléseit, melyek fontos fejlesztési pillére a népességmegtartó képesség erősítése a helyi identitástudatra, értékteremtésre és életminőség javítására alapozva. A települések számára kitűzött cél, hogy a helyi lakosság egymásra utaltságának felismerésén és a helyi problémakezelés módszereinek kialakításán keresztül olyan közösség jöjjön létre, ahol az itt élők ne csak lakóhelyüknek, hanem otthonuknak is tekintsék településüket.

Megvalósítás időtartama: 44 hónap


Kedves csorvási lakosok!

A helyi identitás és kohézió erősítése Csorvás, Gerendás, Kétsoprony és Kondoros települések lakói számára című pályázat keretében az alábbi felhívással élünk.

Csorvás várossá avatásának 15. évfordulója alkalmából arra ösztönözzük a Kedves lakosságot, hogy egy receptfüzet kiadását segítsék elő a Csorváshoz kötődő helyi receptjeik megosztásával.

A kiadvány címe: „Csorvási ételek, ahogy nagyanyáink készítették”.

Az alábbi három kategóriában várjuk az ételek elkészítésének leírását:

- Leves
- Főétel
- Desszert

Kérjük, hogy a recept maximum fél oldal terjedelmű legyen, és csatolják hozzá az elkészített étel fényképét is. A kiadvány célja elsősorban az, hogy a generációkon keresztül öröklődő helyi receptek megőrzésre kerüljenek az utókor számára, amely cél eléréséhez nélkülözhetetlen a csorvási lakosság közreműködése.

Kérjük, hogy tüntessék fel a recept beküldőjének nevét, valamint a fotó készítőjének nevét is. Amennyiben érdekes történet kötődik a recepthez bátran osszák meg velünk azt is! A kiadvány rövidebb terjedelme miatt az első 20 beérkezett recept megjelenését tudjuk garantálni a papír alapú kiadványban.

Kérjük, hogy a receptet és a hozzá kapcsolódó fotót legkésőbb 2020. június 30-ig juttassák el részünkre.

Elérhetőség: Neller Tiborné Csilla

06-30/ 858-3852

nellercsilla@gmail.com

Postacím: Művelődési Ház 5920 Csorvás, Petőfi u. 12.

Köszönjük közreműködésüket a helyi értékek megőrzésében!

Csorvás Város Önkormányzata

4cimer

Vissza felülre