infoblokk erfa also

NYÍLÁSZÁRÓK CSERÉJÉVEL KORSZERŰSÖDÖTT A KÖNYVTÁR

A Város Könyvtár 2012. óta több ütemben és tételben felújításokon esett át, de mindeddig a könyvtár egység belső felújítására, elektromos hálózatának legalább részbeni felújítására, a tető felújítására, továbbá a nyílászárók cseréjére nem sikerült forrást biztosítani. A nyílászárók már olyan mértékben elhasználódtak, elöregedtek, hogy cseréjük elengedhetetlenné vált, nem voltak javíthatók. Az épület általános iskolai részén a Békéscsabai Tankerület  nyílászáró cseréket végzett, ehhez kapcsolódva a könyvtár egység nyílászáróit az önkormányzat jelen pályázatból elnyert támogatásból cserélte ki. Ezzel az épület és benne a könyvtár egység energiahatékonysága jobb lett, arculata egységes képet mutat. A régi ablakok kibontásra kerültek, a bontás utáni javításokat követően beépítésre kerültek az új nyílászárók, majd a szükséges vakolási-festési munkák is megvalósultak. Összesen 5x2 db (darabonként 6 osztású, melyből 1 bukó+5 fix) ablak kerülte beépítésre. A földszinten 4x2 db ablak, az emeleten pedig 1x2 db ablak, minden nyílászáró fából készült, felületkezelésük vastaglazúrral történt, nem reflexiós gázüveggel rendelkeznek.

Projekt címe: Városi könyvtár nyílászáróinak cseréje

Projektazonosító: 3347818202

Projekt teljes elszámolható költsége: 9 999 996 Ft

Projekt megvalósításának fizikai befejezése: 2023.03.17.

 

 

Projekt címe: Városi könyvtár nyílászáróinak cseréje

Projektazonosító: 3347818202

Projekt rövid összefoglalója:

Jelen tervezési feladat Csorvás Város Önkormányzatának tulajdonában lévő, természetben 5920 Csorvás, Petőfi u. 12. szám (352/2. hrsz.) alatt található Művelődési Ház és Könyvtár könyvtár egységének nyílászáró cseréinek és kapcsolódó munkáinak megvalósításáról szól.

A Projekt műszaki-szakmai tartalmának, eredményeinek, hatásainak, indokoltságának részletes bemutatása:

A tárgyi épület 2012. óta több ütemben és tételben felújításokon esett át, de mindeddig a könyvtár egység belső felújítására, elektromos hálózatának legalább részbeni felújítására, a tető felújítására, továbbá a nyílászárók cseréjére nem tudtak forrást biztosítani, pályázatot nem nyertek ezekre a feladatokra. A nyílászárók már olyan mértékben elhasználódtak, elöregedtek, hogy cseréjük elengedhetetlen, nem javíthatók. Az épület általános iskolai részén a Békéscsabai Tankerület az idei évben folytatja a nyílászáró cseréket, ehhez kapcsolódva a könyvtár egység nyílászáróit az önkormányzat szeretné kicserélni. Ezzel az épület és a könyvtár egység energiahatékonysága növekedik, másrészt arculata is egységes képet mutat majd. Az alaprajzokon is jelölt nyílászárók cseréi történnének meg jelen támogatás elnyerésével. A régi ablakok és bejárati ajtók kibontásra kerülnek, a bontás utáni javításokat követően beépítésre kerülnek az új nyílászárók, majd a szükséges vakolási-festési munkák is elvégzésre kerülnének. Összesen 2+2 db fa bejárati ajtó és 3x2 db (6 osztású, 1 bukó+5 fix) ablak kerülne beépítésre. A földszinten a 2+2 db ajtó és 2x2 db ablak, az emeleten pedig 1x2 db ablak, minden nyílászáró fából készül, felületkezelésük vastaglazúrral történik, nem reflexiós gázüveggel rendelkeznek.

Projekt teljes elszámolható költsége: 9 999 996 Ft

Projekt megvalósításának tervezett fizikai befejezése: 2022.08.31.

Vissza felülre