LeaderSzechenyi 2020VTBE 
  

 

 

 

Sportolási lehetőségek bővítése Csorváson - Sajtóközlemény

A projekt keretében teniszpálya létesítése történik meg Csorvás külterület 49/5. helyrajzi számú ingatlanon.

Idilli zöld környezetben létesül teniszpálya a csorvási Rudolf-majori kastély szomszédságában, egy jelenleg kihasználatlan területen (rét). A pálya szabvány méretben létesül, 11 m x 23,80 m. Erre plusz a kifutó rész csatlakozik, melynek mérete oldalsó irányba 2x3,65 m, hosszanti oldalon pedig 2x6,40 m. Mivel öntözhető, valamint megvilágított pályaterületű lesz, lehetőség nyílik majd akár a rugalmasabb nyitvatartással is az érdeklődők maximális kiszolgálására. Emellett a pálya alkalmas lesz akár regionális versenyek megszervezésére is. Az igényekhez alkalmazkodó nyitvatartásból adódóan edzéseket lehet tartani különböző korcsoportoknak, 4-8 fős csoportokban heti 2x1 órában. A pálya közvetlen közelében található egy használaton kívüli porta épület, amelyet a későbbiekben a teniszpálya kiszolgáló épületeként lehet használni, felújítás után. Jelen állás szerint viszont a teniszpálya kiszolgáló helyiségei a kb. 70 méterre lévő kastélyban lesznek megtalálhatók.

A sport és a természetvédelem kéz a kézben járhat, ebben az érzékenyítés segíthet önkéntes állatbarátok bevonásával - különösen a gyermekek részére. Már sok olyan sportegyesület van, amely a természet- és állatvédelmet is szívügyének tekinti, ezt a nevelést már gyermekkortól kell kezdeni, hogy a felelős állattartás, a természet szeretete és tisztelete, valamint a sport alázata beléjük ivódjon.

A projekt várható hatása: egy sportosabb, egészségesebb, aktívabb generáció nevelése, valamint az aktív- és idős korú lakosság életszemléletének és fizikumának alakítása, pozitív irányba terelése, az életminőség és a közérzet javulása, továbbá erős közösségformáló és kohéziós hatás.

  • projekt azonosító száma: VP6-19.2.1.-54-10-19 (3043792590)
  • kedvezményezett neve: Csorvás Város Önkormányzata
  • projekt összköltsége: 11.560.161.-HUF
  • támogatás összege: 8.670.119.- HUF
  • támogatás aránya a projektben: 75 %
  • projekt megvalósításának tervezett befejezése: 2021.01.31

Az elnyert támogatás finanszírozása az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) és a hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatás formájában történik.


MEGHÍVÓ
PROJEKTÁTADÓ RENDEZVÉNY


Csorvás Város Önkormányzata a Vidékfejlesztési Program keretén belül a Körösök Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület működési területére meghirdetett, VP6-19.2.1.-54-10-19 kódszámú „Önkéntes tevékenységek, közösségi programok megvalósítását szolgáló komplex projektek támogatása” című felhívásra benyújtott támogatási kérelmünket a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága támogatásra alkalmasnak ítélte.

A „Csorvás város lakóinak sportolási lehetőségének biztosítása teniszpálya megvalósítással” (pályázati azonosító: 3043792590) című fejlesztés megvalósult, melynek alkalmából nagy szeretettel hívjuk Önt, kedves családját, barátait, s minden kedves csorvási lakost Projektzáró Rendezvényünkre.

A projektzáró rendezvény helyszíne:  Csorvás külterület 49/5. hrsz, Rufolf-major

A projektzáró rendezvény időpontja:  2020. november 6. (péntek) 13:00 – 14:00

 

PROGRAM:

MEGNYITÓ BESZÉD

Beszédet mond: Baráth Lajos, polgármester

KÖSZÖNTŐ

Köszöntőt mond: Herczeg Tamás, országgyűlési képviselő

ÖSSZEFOGLALÓ TÁJÉKOZTATÓ A LÉTESÍTMÉNYRŐL

Tájékoztatót mond: Kelemen Mihály, alpolgármester és a CSGSZ elnöke

A LÉTESÍTMÉNY ÜNNEPÉLYES ÁTADÁSA SZALAGÁTVÁGÁSSAL

Sok szeretettel hívunk és várunk minden kedves csorvási lakost!

 


Csorvás város lakóinak sportolási lehetőségének biztosítása teniszpálya megvalósítással

Pályázati azonosító: 3043792590

A Vidékfejlesztési Program keretén belül a Körösök Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület működési területére meghirdetett, VP6-19.2.1.-54-10-19 kódszámú, Körösök Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület - Önkéntes tevékenységek, közösségi programok megvalósítását szolgáló komplex projektek támogatása című felhívásra benyújtott támogatási kérelmünket a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága támogatásra alkalmasnak ítélte.

A Támogatói Okirat kelte: 2020. június 10.

Projekt rövid összefoglalója:

Csorváson mindig jelentősége volt a sportéletnek, a labdarúgás (női és férfi) és a kézilabda (női gyermek és felnőtt) máig erős ág, és jó teljesítményekkel büszkélkedhet. Igény van azonban arra, hogy új sportok, sportágak is letelepedjenek a városban, s hogy a sport valóban a mindennapok része legyen. Erre alkalmas a tenisz, ami az erőnléten kívül a koncentrációt is növelni, nem csapartsport, de remek módja a szabadidő aktív eltöltésének. A sport megismertetése és megszerettetése a közösség, lakosság számára ingyenesen, önkéntesek munkájával fog megvalósulni. A sport és a természetvédelem kéz a kézben járhat, ebben az érzékenyítés segíthet önkéntes állatbarátok bevonásával - különösen a gyermekek részére. Már sok olyan sportegyesület van, amely a természet- és állatvédelmet is szívügyének tekinti, ezt a nevelést már gyermekkortól kell kezdeni, hogy a felelős állattartás, a természet szeretete és tisztelete, valamint a sport alázata beléjük ivódjon.

A teniszpályát a Csorvás külterület 49/5. ingatlanon tervezzük megvalósítani, mely idilli zöld környezetben található a csorvási Rudolf-majori kastély szomszédságában, egy jelenleg kihasználatlan területen (rét). A pálya szabvány méretben létesül, 11 m x 23,80 m. Erre plusz a kifutó rész csatlakozik, melynek mérete oldalsó irányba 2x3,65 m, hosszanti oldalon pedig 2x6,40 m. Mivel öntözhető, valamint megvilágított pályaterületű lesz, lehetőség nyílik majd akár a rugalmasabb nyitvatartással is az érdeklődők maximális kiszolgálására. Emellett a pálya alkalmas lesz akár regionális versenyek megszervezésére is. Az igényekhez alkalmazkodó nyitvatartásból adódóan edzéseket lehet tartani különböző korcsoportoknak, 4-8 fős csoportokban heti 2x1 órában. A pálya közvetlen közelében található egy használaton kívüli porta épület, amelyet a későbbiekben a teniszpálya kiszolgáló épületeként lehet használni, felújítás után. Jelen állás szerint viszont a teniszpálya kiszolgáló helyiségei a kb. 70 méterre lévő kastélyban lesznek megtalálhatók.

A projekt várható hatása: egy sportosabb, egészségesebb, aktívabb generáció nevelése, valamint az aktív- és idős korú lakosság életszeméletének és fizikumának alakítása, pozitív irányba terelése, az életminőség és a közérzet javulása, továbbá erős közösségformáló és kohéziós hatás.

Projekt megvalósításának kezdete: 2020.01.01.

Projekt megvalósításának tervezett fizikai befejezése: 2021.01.31.

A beruházás összköltsége: 11 560 161,-Ft

Elnyert támogatás összege: 8 670 119,-Ft

Vállalt önerő összege: 2 890 042,-Ft

Az elnyert támogatás finanszírozása az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) és a hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatás formájában történik.

 

Vissza felülre