Szente Károly sok éve rendszeresen készít fotókat a város szinte valamennyi rendezvényén, fotógyűjteményét saját weboldalán lehet megtekinteni  IDE KATTINTVA 


2020. augusztus 20-ai rendezvényre készült "Csorvási pogácsák találkozása 2017-2020" összeállítás


2018 Uzoni látogatás

Egy évvel ezelőtt a több, mint húsz éves testvértelepülési kapcsolat megerősítése történt meg nemcsak írásban. Az idei meghívásnak eleget téve nyolc főből álló delegáció vett részt Romániában, Erdélyben május végén. Uzon város és a hozzá tartozó szomszédos települések testvértelepülései - a magyarországi Nagykáta és Tolna – is képviseltette magát.
Így ebben az évben is még erősebbre fűzhettük a tesvéri kapcsolatok mellett az unokatestvéri kapcsolatokat az utóbbi két magyarországi várossal.
Az uzoni községi napok keretén belül ünnepi képviselő testületi ülésen vettünk részt, melyen a négy polgármester számot adott az elmúlt egy évről. Tapasztalatcsere után a vendég városok képviselői átadták a településeikre legjellemzőbb ajándékaikat. Baráth Lajos polgármester és Dohányos András alpolgármester a Csorváson őshonos volgamenti héricset ábrázoló képet ajándékozta Uzonnak.
A vasárnapi istentisztelet után a négy polgármester közösen avatta fel azt az emléktáblát, melyet azon a telken helyeztek el, ahol Gábor Áron holttestét 1849. július 2-án egy éjszakára elrejtettek az ellenség elől. Városunk képviselői megkoszorúzták az emléktáblát. Az ünnepségen felcsendült a magyar és a székely himnusz.
A gasztronómia sem maradhatott el e három napos rendezvényen. Láthattuk, hogyan készítik és sütik meg a 12 méteres óriás kürtős kalácsot. Főzőversenyen Baráth Lajos polgármesterünk zsűritagként vett részt.

Vereskáné S.V.

2018 Diószegi látogatás

Hagyomány, hogy Csorvás is meghívást kap szlovákiai testvértelepülésétől az év folyamán többször is. A két város kapcsolattartásában az önkormányzat mellett civil szervezetek is jeleskednek. Képviselik városunkat a kolbásztöltő versenyen, citera találkozón, barátságos öregfiúk football meccsen. A Diószegi Kulturális Napokat Szabó Antal Diószeg polgármestere és Baráth Lajos Csorvás polgármestere közösen nyitották meg. A Szlovák Önkormányzat 4 fős főzőcsapata - Hugyik Mihályné, Szél Kálmán, Szél Kálmánné, Balla Andrásné/ 5. helyezést ért el csülök-zúza pörköltjével. A Legjobb diós kalács címért 28 sütni szerető háziasszony szállt versenybe. Hugyik Mihályné pávaszemje 9.-ik, Vereskáné Salla Valéria olimpia szeletje 10-ik helyezést ért el. A csorvási Érdekvédelmi Nyugdíjas Klub és a diószegi Senior Klub jó kapcsolatából adódóan a delegáció tagjai a helyi nyugdíjas szervezet vendégszeretetét élvezhették néhány órára. Este a könnyűzenei programokon kellemesen múlathatták együtt az időt. Diószegtől néhány kilóméterre Felsőnyéken vett részt Hajnal Zoltán fogathajtó versenyen ezen a hétvégén. Csorvásiak is szurkolhattak neki és fogatának.

Vereskáné S.V.

 

 

Vissza felülre