Tisztelt Lakosság!

Tájékoztatom Önöket, hogy Csorváson a mai napon (2021.02.03-án) a háziorvosok által lejelentett adatok szerint 2 fő aktív koronavírus fertőzött személyről van tudomásunk, és ismereteink szerint további 2 fő várja a koronavírus fertőzöttségre vonatkozó pozitív vagy negatív teszt eredményét.

Csorvás Város Önkormányzatának Óvodája és Bölcsődéje Bocskai utcai feladatellátási helyén az egyik óvodapedagógus sajnálatos módon koronavírussal fertőződött meg, ezért az Oktatási Hivatal Elnöke a 2021. 02. 03.- 2021. 02. 10. napjáig terjedő időszakra rendkívüli szünetet rendelt el az érintett Csigabiga csoportra vonatkozóan.

Az Intézmény többi csoportjában tehát változatlanul folyik a gyermekek fogadása és nevelése.

A Kormány oltási programja alapján holnaptól Csorváson is megkezdődik a 80 év feletti, védőoltás felvételére regisztrált személyek oltásának a beadása, amelyben a körzeti háziorvosok is részt vesznek. Az első alkalommal Csorváson a három háziorvos – jelenlegi információnk alapján - összesen 30 személy beoltására elegendő vakcinát kap, további 12, 80 év feletti személy pedig a békéscsabai oltóponton fogja megkapni a vakcinát.

Múlt héten pénteken, azaz január 29-én az Egyesített Szociális Intézmény 51 lakója, valamint 16 dolgozója is megkapta a koronavírus elleni védőoltás első dózisát. Az intézményvezető asszony tájékoztatása szerint az oltást követően mellékhatást senki nem tapasztalt, a védőoltások második részét február 19-én kapják majd meg az érintett személyek az Intézményben.

Kérem Önöket, hogy a higiéniás szabályokat, valamint a mindenkor hatályban lévő járványügyi óvintézkedéseket továbbra is szigorúan tartsák be a vírus terjedésének megakadályozása érdekében.

Tisztelettel:

Baráth Lajos, polgármester

Vissza felülre