Tisztelt Lakosság, Kedves Diákok! felkialtojel3

Most elsősorsorban azon fiatalokhoz szólók, akik az elrendelt veszélyhelyzet ideje alatt is rendszeresen csoportosulnak közterületeken, különösen a Szabadság téren található park területén. Szeretném felhívni a figyelmet, hogy közterületen, illetve a nyilvános helyeken tilos a csoportosulás, illetve a gyülekezés. 3 fő együttes jelenléte már csoportnak számít, ezért 8-10 fős társaságok együttes jelenléte a Szabadság téri parkban, a jelenlegi szabályok szerint 2021. január 11. napjáig nem megengedett.

A közterületen, a nyilvános helyen, illetve a szabadtéri sportpályákon az egyéni szabadidős sporttevékenység - különösen futás, gyaloglás, kerékpározás - gyakorlása megengedett, tehát nem a parkban való sétálás, vagy éppen egy baráttal való találkozással van a probléma, hanem azzal mikor egy padot 6-10 diák vesz körül.  

A középiskolák, egyetemek azért álltak át a digitális oktatásra, hogy a koronavírus terjedését csökkentsék azzal, hogy korlátozzák a tanulók találkozását. Diákként lehet, hogy nem érzitek át teljesen a jelenlegi helyzet súlyát, de mindenki azt szeretné, hogy az élet minél hamarabb térjen vissza a normális kerékvágásba.

Szeretném hangsúlyozni továbbá, hogy a közterületi gyülekezési tilalom megsértése szabálysértésnek minősül, amely pénzbüntetést von maga után.  

A helyi polgárőrséget a közterületeken való fokozott jelenlétre kértük fel, - tekintettel a hét végén történt eseményekre is - de ettől függetlenül is kérem mind a gyermekeket, mind a szülőket a felelősségteljes, jogkövető magatartásra.

Tisztelettel:

Baráth Lajos polgármester

Vissza felülre