Tisztelt Lakosság! maszk 1

Tájékoztatom Önöket, hogy Csorváson a mai napon (2020.12.08-án) 44 fő aktív koronavírus fertőzött személyről van tudomásunk, és ismereteink szerint további 10 fő várja a koronavírus fertőzöttségre vonatkozó pozitív vagy negatív teszt eredményét. Ők mindannyian hatósági házi karanténban vannak. (Az Egyesített Szociális Intézmény dolgozóinak és lakóinak adatai ezen számok között nem szerepelnek.) 

Az Egyesített Szociális Intézmény koronavírusra korábban még nem tesztelt 60 lakójából 48 személynek lett pozitív a PCR teszt eredménye. Szerencsére minden lakó jól érzi magát, tünetmentesnek mondható, és mivel a PCR teszteket december 1-jén vették le tőlük így - a jelenleg hatályban lévő eljárásrend szerint – december 11-étől, péntektől gyógyultnak mondható mindenki, akinél a tünetmentesség a 10 napos „karantén” időszak végéig fennmarad. Az Egyesített Szociális Intézményben dolgozók közül jelenleg 2 fertőzött személyről van tudomásunk, ők otthonaikban töltik a hatósági házi karantént.

A Kormány által korábban elrendelt óvodai és általános iskolai dolgozók csoportos tesztelése e héttől szüneteltetésre került. A Csorvási Óvoda és Bölcsőde Intézmény vezetőjének tájékoztatása alapján egy dolgozó várja a PCR teszt eredményét, ő több mint két hete nem volt az Intézményben dolgozni, így sem a többi dolgozó, sem a gyermekek nem lehetnek érintettek egy esetleges fertőzöttség esetén.  

A Csorvási Gulyás Mihály Általános Iskola igazgatójának tájékoztatása szerint az intézményükben 1 fő koronavírussal fertőzött dolgozó van, aki november 27-én volt utoljára az iskolában tanítani, azóta otthonában tartózkodik.

Továbbra is kérem a lakosságot, hogy szabályszerűen tartsák be a járványügyi óvintézkedéseket a vírus terjedésének megakadályozása érdekében.

Tisztelettel:

Baráth Lajos, polgármester

Vissza felülre