felkialtojel3Tisztelt Lakosság!

A Szabadság téren kihelyezett adventi világítást és dekorációt a hétvégén súlyosan megrongálta több általános és középiskolás fiatal. Ez az értelmetlen rongálás mélységesen elszomorít, nem csak azért, mert sok ember hosszú munkaórájának eredményét tették tönkre, nem csak azért, mert jelentős anyagi kár keletkezett Csorvás Város Önkormányzatának tulajdonában, de azért is, mert azok a lakosok, akik értékelték a város központjában található ünnepi dekorációt, most a helyreállításig nem tudnak gyönyörködni benne.

Az elkövetők személyéről több helyről érkezett már információ, így természetesen megtesszük a szükséges lépéseket, és nem marad következmény nélkül a rongálásuk. Kérem, hogy amennyiben bárkinek további információja van a rongálással kapcsolatban jelezze 06-66/258-001-es telefonszámon (3604-es mellék), vagy emailben a pmh @csorvas.hu email címre.

A szülőket arra kérem, hogy beszélgessenek el gyermekeikkel, hogy az ilyen jellegű cselekményeknek súlyos következményei lesznek. Egy teljesen értelmetlen cselekedettel komoly problémát okoznak, amely egyrészt jelentős anyagi terhet róhat a családokra, mivel az okozott kárt egyértelműen meg kell téríteni, másrészt ilyenkor a Büntető Törvénykönyv szerinti rongálás valósul meg, amely súlyosan szankcionálható, még fiatalkorú elkövetők esetén is.  

A helyi polgárőrséget megkérjük a fokozott jelenlétre a Szabadság tér területén, valamint a Tisztelt Lakosságot is együttműködésre kérem, ha bárki hasonló jellegű rongálást észlel azonnal értesítse a rendőrséget.

Tisztelettel:

Baráth Lajos 
polgármester

Vissza felülre