Tisztelt Lakosság! maszk 1

Tájékoztatom Önöket, hogy Csorváson a mai napon (2020.12.02-án) 53 fő aktív koronavírus fertőzött személyről van tudomásunk, és ismereteink szerint további 10 fő várja a koronavírus fertőzöttségre vonatkozó pozitív vagy negatív teszt eredményét. Ők mindannyian hatósági házi karanténban vannak. (Az Egyesített Szociális Intézmény dolgozóinak és lakóinak adatai ezen számok között nem szerepelnek.)

A hétfői napon megtörtént az Óvoda és Bölcsőde Intézmény dolgozóinak tesztelése. Az István király utcai telephelyen ismételten, minden dolgozó tesztje negatív lett, a Bocskai utcai telephelyen pedig 1 személy tesztje lett pozitív, aki már több napja nem találkozott gyermekekkel. Az Oktatási Hivatal által elrendelt, Bocskai utcai telephelyre vonatkozó rendkívüli szünet december 4-én (pénteken) ér véget, így jövő hét hétfőtől a visszatérő dolgozók, valamint a fertőtlenített épület újra várja a gyermekeket.

A Csorvási Gulyás Mihály Általános Iskola dolgozóinak e heti koronavírus tesztelése is megtörtént, és örömmel mondhatom el, hogy – múlt heti eredményhez hasonlóan - mindenki negatív eredményt kapott, aki vállalta a teszt elvégzését.

Az Egyesített Szociális Intézményben a kormányrendeletben előírt, célzott tesztelésen a héten 4 fő koronavírussal fertőzött dolgozót találtak, - figyelembe véve a gyógyult dolgozókat is, akinek a hatósági házi karantén már feloldásra került - jelenleg 5 aktív fertőzött dolgozó van, akik hatósági házi karanténban vannak tünetmentesen, vagy enyhe tünetekkel.

Az Egyesített Szociális Intézmény lakói közül 14 fő aktív koronavírus fertőzött személyről van tudomásunk. Összesen 10 fő van kórházban, akikből 9 főt más betegségből adódóan kell kórházban ápolni, COVID-19 tünetei miatt 1 fő igényli a kórházi ellátást. A további 4 koronavírussal fertőzött lakó teljesen tünetmentes, így ők az Intézményen belül kialakított izolációs szobákban kerültek elhelyezésre.

Tekintettel arra, hogy a Szociális Intézményben több lakó és dolgozó igazoltan koronavírussal fertőzött lett, ezért elvégezték a többi 60 lakó PCR tesztelését is, amelynek eredményére néhány napon belül fogunk választ kapni.

A dolgozók fokozottan figyelnek a higiénés szabályok betartására a szigorú maszkviselési protokoll mellett, próbálva ezzel is megakadályozni a vírus terjedését az Intézményen belül.

A Csorvási Idősekért Alapítvány felajánlásként, a háziorvosok által javasolt vitaminokat rendelt meg az Intézmény lakói részére 200.000.- Ft értékben, amely hamarosan teljes tételben kiszállításra kerül, ezzel is hozzájárulva a lakók immunrendszerének erősítéséhez.

Köszönjük a hozzátartozóknak, hogy betartják a látogatási tilalomra vonatkozó szabályokat.

Amennyiben segíteni szeretnének, a bentlakó hozzátartozóik részére vitaminokat – különösen C és D vitamin – tudnak bejuttatni, amellyel a betegségekkel szembeni ellenállóképességük növelhető.

Továbbra is kérem a lakosságot, hogy szabályszerűen tartsák be a járványügyi óvintézkedéseket a vírus terjedésének megakadályozása érdekében.

Tisztelettel:

Baráth Lajos, polgármester

Vissza felülre