Tisztelt Csorvási Lakosok!

Tájékoztatom Önöket, hogy a veszélyeztetett korosztályú lakosok egészségének megóvása érdekében, a Csorvási Operatív Bizottság a 2020. november 11-én tartott ülésén arról döntött, hogy a 65. életévüket betöltött csorvási lakosokat a veszélyhelyzet időtartama alatt heti kétszeri élelmiszer bevásárlással, gyógyszer-beszerzéssel és postai csekkbefizetés lehetőségével segíti.

A Kormány a tavaszi időszakkal ellentétben most nem rendelte az idősebb korosztály otthonmaradását, így ez nem kötelezően ellátandó feladata az Önkormányzatnak, azonban ezzel is szeretnénk csökkenteni az esélyét a veszélyeztetett korosztályhoz tartozó lakosok koronavírussal való megfertőződésének.

Természetesen tudjuk, hogy a 65. év feletti korosztályból kevesebben követik a facebookon és a város honlapján megjelenő tájékoztatókat, ezért a jövő hét folyamán levélben tájékoztatjuk az érintett lakosokat a részletekről, és a Csorvási Szolgáltató Nonprofit Kft. munkatársai – akik ezt a segítő tevékenységet végezni fogják - felmérik az igényeket. A feladat ellátásnak megszervezéséhez tudnunk kell, hogy az érintettek közül kik azok, akik az önkormányzati segítséget igénylik.

Kérem Önöket, hogy akinek 65. év feletti, segítséget igénylő rokona, ismerőse van tájékoztassa Őt erről a lehetőségről, és hívja fel figyelmét arra, hogy a jövő hét folyamán levél érkezik a postaládájába a részletekkel, amelyre kérjük, hogy minél hamarabb jelezzenek vissza azok, akik a szolgáltatást igénybe szeretnék venni. A vásárolt élelmiszerek, gyógyszerek vételárát kell majd kifizetni a bevásárlást végző munkatársnak, természetesen maga a bevásárlás, kiszállítás ingyenes szolgáltatás.

A bevásárlást, postai csekkbefizetést csak az arra meghatalmazott dolgozók fogják végezni, így kérem mindenki figyeljen oda, hogy idegen, magukat igazolni nem tudó személyeknek ne adjanak át készpénzt vásárlásra.

Tisztelettel:

Baráth Lajos, polgármester

Vissza felülre