Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2020. szeptember 15. és december 31. között hajtja végre imagesCsorváson a háztartások életkörülményeinek feltárására irányuló „Miből élünk?” című adatfelvételt. A felmérést az Európai Központi Bank koordinálja, és az Európai Unió tagországai vesznek részt benne. Az országok összehasonlítható adatai hozzájárulnak a hatékonyabb pénzügyi döntések meghozatalához.

 

A Magyarországon felkeresendő több mint 15 ezer háztartás kijelölését véletlenszerű kiválasztással hajtották végre. A kijelölt háztartások értesítést kapnak a felmérésben való részvételi lehetőségről, ami mindenki számára önkéntes.

Az adatfelvétel időszaka alatt a válaszadásra 2020. szeptember 15. - november 30. között van lehetőség az interneten megtalálható kérdőív kitöltésével.  2020. október 2-ától indulnak a KSH összeírói, hogy személyesen keressék fel a kijelölt címeken lévő háztartásokat. Az összeírók az interjú lebonyolításához felhatalmazással rendelkeznek, és fényképes igazolvánnyal tudják tanúsítani a tevékenység végzésére való jogosultságukat.  

Az interjús kikérdezésre válaszolók 2000Ft értékű vásárlási utalványt kapnak, az interneten válaszadók nyereményjátékon vehetnek részt, amelyen 10 db, egyenként 50 000 forintos vásárlási utalvány kerül kisorolásra.

A kapott adatokat a Központi Statisztikai Hivatal a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény, valamint az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelet (általános adatvédelmi rendelet, GDPR) előírásának megfelelően bizalmasan kezeli, azokat kizárólag statisztikai célra, összesítve, egyedi azonosítás nélkül bocsátják az Európai Központi Bank rendelkezésére, pontosan követve a fenti törvényi előírásokat.

Az adatfelvétellel kapcsolatban a KSH a lakosság részére hétfőtől csütörtökig 8.00 és 16.30 óra, pénteken 8.00 és 14 óra között a +36 80 200 766-es ingyenes zöld szám 3-as mellékén,  valamint a lakinfo@ksh.hu e-mail címen nyújt további tájékoztatást, a mibolelunk.ksh.hu internetes oldal pedig bővebb információk is elérhetők a felmérésről.

Csorvási Polgármesteri Hivatal

Vissza felülre