Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a Kormányhivatal mint élelmiszerlánc-biztonsági ebzarlat crop 644x300
és állategészségügyi hatáskörben eljáró hatóság a rókák veszettségének megelőzése  érdekében kihelyezett csalétek-vakcina okán állat-járványügyi intézkedésként  BÉKÉS MEGYE TELJES TERÜLETÉRE VONATKOZÓAN 2020. OKTÓBER 3-TÓL OKTÓBER 23-IG EBZÁRLATOT ÉS LEGELTETÉSI TILALMAT RENDELT EL.


Az intézkedés hatálya alatt:
1. Tartási helyén minden kutyát elzárva, illetőleg megkötve kell tartani úgy, hogy a kihelyezett csalétek-vakcinával ne érintkezhessen. Zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan ki nem szökhetnek.
2. A település területéről kutyát kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltás megléte esetén, csak a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedélyével szabad kivinni.
3. Kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni.
4. Az érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező vadászebek, a fegyveres erők és fegyveres testületek ebei, a katasztrófa-mentő ebek, a segítő és terápiás ebek, valamint a látássérült embereket vezető ebek rendeltetési céljuknak megfelelő használatuk idejére mentesek a korlátozás alól.
5. Az ebzárlat alatt a húsevő állatok összevezetésével járó rendezvény nem tartható.
6. A települési önkormányzat köteles a szabadban talált, kóbor ebek befogása iránt intézkedni. Az ebzárlat ideje alatt befogott kóbor húsevőket hatósági megfigyelés alá kell helyezni.
7. A jelzett időszakban a legeltetés tilos.
Amennyiben az alkalmazott csalétek-vakcina bőrre, sebbe, szembe, orrba, szájba, nyálkahártyára kerül, haladéktalanul orvoshoz kell fordulni és értesíteni kell a népegészségügyi hatáskörben eljáró járási hivatalt.
Köszönjük megértésüket és a szabályok felelős betartását!

Vissza felülre