Tisztelt Csorvási Lakosok! maszk


A Kormány 431/2020. (IX.18.) Korm.rendelete a járványügyi időszak védelmi intézkedéseiről sok új szabályozást tartalmaz, melynek értelmében hétfőtől (2020.09.21-től) a Csorvási Polgármesteri Hivatalban is KÖTELEZŐ A MASZKVISELÉS az ügyfelek és az ügyfelet fogadó kollégák számára. Kérjük, RÉSZESÍTSÉK ELŐNYBEN A TELEFONOS ÜGYINTÉZÉST, illetve személyes megjelenés előtt TELEFONON EGYEZTESSENEK IDŐPONTOT ügyintézőinkkel!
MASZKVISELÉS:
Hétfőtől (2020.09.21. napjától) kötelező a megfelelő maszkviselés a tömegközlekedési eszközökön és ezek váróiban, az üzletekben, a bevásárlóközpontok, mozik, színházak, múzeumok, könyvtárak közönség által látogatott területén, valamint egészségügyi és szociális intézményekben, közszolgálati és postai ügyfélszolgálatokon is.Megfelelő maszkviselet: a maszknak el kell fednie a szájat és az orrot is. Fontos változás, hogy valóban maszkot kell viselni, nem elég sállal vagy kendővel eltakarni a szájat.


A maszkviselési kötelesség be nem tartása szigorú szankciókkal fog járni. A maszkviselési kötelezettséggel kapcsolatos szabályokat az üzletek, a mozik és a bevásárlóközpontok esetében a kereskedelmi hatóság, minden más helyen a kormányhivatal ellenőrizheti. Ezeken felül a rendőrség bármely helyszínen ellenőrizheti a maszkviselés szabályainak betartását.
TESTHŐMÉRSÉKLET-MÉRÉS AZ ISKOLÁKBAN, ÓVODÁKBAN:
Október 1-jétől az óvodákba, iskolába, szakképző intézményekbe az ott dolgozók és a tanulók csak testhőmérséklet mérés után léphetnek be. Lázas gyermeket azonnal el kell különíteni és a szülőt értesíteni. A gyermeket az óvodába, iskolába kísérő szülő illetve más nagykorú személy intézmény területére a testhőmérséklet-mérési pontig léphet be, ha az orrot és a szájat folyamatosan elfedő maszkot visel.
A VENDÉGLÁTÓ (SZÓRAKOZÓ) HELYEKKEL, RENDEZVÉNYEKKEL KAPCSOLATOS SZABÁLYOK:
Hétfőtől a vendéglátóhelyek és szórakozóhelyek 23 óráig lehetnek nyitva, 23:00 óra és reggel 6:00 óra között (az ott foglalkoztatottak kivételével) rendezvényen, szórakozó/vendéglátó helyen tilos tartózkodni. A zárt helyen vagy a nem zárt helyen tartott zenés, táncos rendezvény – függetlenül annak nyilvános vagy nem nyilvános, valamint alkalmi vagy rendszeres jellegétől – abban az esetben tartható meg, ha a rendezvény helyszínén a jelenlévők létszáma – beleértve az ott foglalkoztatott személyeket – egy időben nem haladja meg az 500 főt, és az legfeljebb 23.00 óráig tarthat.
A Magyar Közlönyben megjelent 431/2020. (IX.18.) Kormányrendelet a http://www.kozlonyok.hu/nkonline/index.php… linken érhető el teljes terjedelmében.
Fokozottan figyeljünk a rendelkezések betartására, egymás védelmére ugyan olyan fegyelmezett és szabálykövető magatartással, ahogyan eddig is tettük.
Tisztelettel:Baráth Lajos, polgármester

Vissza felülre