Tisztelt Lakosság! figyelem

Tájékoztatom Önöket, hogy Csorváson továbbra sincs koronavírussal igazoltan fertőzött személy. A Kormány napi esetszám jelentéseiből, és a híradásokból azonban láthatjuk, hogy a környékbeli településeken már több COVID-19 pozitív eset is van. A kutatások szerint a tünetmentes fertőzött személy is terjeszti a vírust, ezért a járványügyi óvintézkedések folyamatos betartása továbbra is fontos. Kérem, hogy az előírt helyeken viseljék a maszkokat, tartsák be egymástól a 1,5 méteres védőtávolságot, és gondoskodjanak a higiéniás szabályok rendszeres betartásáról.

Az elmúlt napon két olyan központi utasítás született, amely Csorvás városát is jelentősen érinti.

Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos látogatási tilalmat rendelt el a Magyarország területén működő összes, szakosított ellátást nyújtó szociális intézmény, így az Egyesített Szociális Intézmény vonatkozásában is. Kérjük kísérjék figyelemmel az intézmény honlapját az aktuális információért.

Az ország területén működő köznevelési intézményekre vonatkozóan az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere, Prof. Dr. Kásler Miklós adott ki a járványügyi helyzetben alkalmazandó Intézkedési Tervet, amelynek utolsó módosításai közül az egyik, hogy a szülő, kísérő nem léphet be a köznevelési intézmény épületébe, csak az intézményvezető előzetes engedélyével, illetve kifejezetten a szülők részére szervezett programokon való részvétel céljából.
A központi protokollnak megfelelően – a fenntartó egyetértésével - a Csorvási Óvoda és Bölcsőde épületeibe 2020. szeptember 9. (szerda) reggeltől kezdődően a rendelkezés visszavonásáig a gyermekeket az ajtóban veszik át az intézmény dolgozói, és nap végén is ők kísérik ki őket, tehát a szülők az intézmény épületein kívül kell, hogy maradjanak.

Mindkét intézményben az intézkedések célja az, hogy csökkenjen a vírus intézményekbe jutásának az esélye. Mind az Egyesített Szociális Intézményben, mint az Óvoda és Bölcsőde intézményben egyedi Intézkedési Terveket dolgoztak ki az intézményvezetők arra az esetre is, ha a vírus az intézményen belülre kerülne. Az intézményeken belüli mindennapokat úgy próbálják átalakítani az intézményekben dolgozók, hogy az minél kevésbe borítsa fel a napi rutint, de mégis hatékony lehessen egy csoportos fertőzöttség elkerülése érdekében.

Kérem a Tisztelt Lakosságot, hogy a tavasszal tanúsított példaértékű magatartás szerint cselekedjenek az elkövetkező időszakban is.

Tisztelettel:
Baráth Lajos, polgármester

Vissza felülre