Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a hatósági házi karantén alatt álló ingatlanoktól nem szállítjuk el a lomhulladékot, ezért kérjük, hogy ne helyezzék ki!

Tájékoztató

 A DAREH BÁZIS Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt. tisztelettel tájékoztatja Önöket, hogy társaságunk 2020. szeptember és október hónapban házhoz menő lomtalanítást tart Csorváson.

Házhoz menő lomtalanítás írásban az ugyfelszolgalat@grnkft.hu e-mail címen, valamint személyesen az ügyfélszolgálati irodákban igényelhető.

Társaságunk, mint közszolgáltató a lomtalanítás alkalmával a háztartásban feleslegessé vált nagydarabos hulladékokat (amelyek méreteik miatt nem rakhatók a hulladékgyűjtő-edénybe) gyűjti össze és szállítja el.

A feleslegessé vált bútorokat, használati tárgyakat, amelyek mások számára még használhatóak, azokat pl. a segélyszervezeteknél, szociális szolgáltatóknál is leadhatja, így segíthet másokon, ill. csökkentheti a hulladéklerakás mennyiségét, ezzel óvva a környezetet. A lomtalanítás ütemezésekor fokozott figyelmet fordítottunk a hivatalos nemzeti, vallási és kegyeleti ünnepekre, közegészségügyi előírásokra, amikor lomtalanítást nem végzünk.

Kérjük, hogy az elszállításra váró lomot az egyeztetett napon, reggel 06:00 óráig - a hulladékgyűjtő járműveinkkel jól megközelíthető - közterületre helyezze ki. (A lomot ne az úttestre tegye, mert akadályozhatják a forgalmat.)

 

Lomtalanításkor kirakható hulladék

 

Lomtalanításkor NEM kerül elszállításra

bútorok (asztal, szék, szekrény, ágy, komód) szétszerelt, mozgatható állapotban

 

kommunális hulladék

 

fából készült tárgyak, (ablakkeret – üveg nélkül, ajtó, kerítés)

elkülönítetten gyűjtött üveg-, papír, műanyag- és fémhulladék (szelektív hulladék)

műanyag (linóleum) padló

zöldhulladék (ág, nyesedék, lomb, fű),

kerti bútor

építési törmelék (pl. kád, wc-csésze, sitt, stb., síküveg, ablakkeret üveggel

ágynemű, textil, ruhanemű (zsákban/dobozban kihelyezetve)

fénycső

matrac (szétvágva/összetekerve)

gyógyszerhulladék

szőnyeg, padlószőnyeg (kötegelt állapotban)

 

elektromos háztartási eszköz, elektronikai hulladék

hordó

gumiabroncs, traktorgumi, kerékpárgumi

virágtartó

veszélyes és különleges kezelést igénylő hulladék (akkumulátor, festék, fáradt olaj, hígító, növény-védőszer, szárazelem, stb.)

gyerekjátékok

ipari, mezőgazdasági, szolgáltatási tevékenység következtében keletkezett fólia

műanyag medence

sütőolaj, sütőzsiradék

Kérjük, hogy a lom kihelyezésénél szíveskedjenek tekintettel lenni arra, hogy a kihelyezett lom mérete akkora legyen, hogy azokat a munkatársaink kézi erővel meg tudják emelni és be tudják helyezni a hulladékgyűjtő járműbe (100 cm x 100 cm x 80 cm).

 Az el nem szállítható hulladékok leadhatóak:

  • egyes hulladéktípusok esetében, a Társaságunk által üzemeltetett hulladékgyűjtő udvarokon. Az igénybevétel részletes feltételei az alábbi linken találhatóak: https://www.dareh.hu/_bazis/hulladekgyujto-udvarok/
  • a közszolgáltató által nem gyűjthető hulladékok esetében, más vállalkozás által üzemeltetett hulladékudvarokon.

Továbbá felhívjuk figyelmet, hogy a lomtalanítás során kihelyezett hulladék a NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV Zrt.) tulajdonát képezi, ebből kifolyólag a jogtalan eltulajdonítás rendőri intézkedést vonhat maga után.

Kérjük, a fentiek betartásával járuljon hozzá a település tisztaságához!

Védje a környezetet Ön is!

DAREH BÁZIS NONPROFIT ZRT.

Vissza felülre