Tájékoztató Csorvás Város Önkormányzatának Óvodája és Bölcsődéje nyári nyitvatartásárólgyerekek rajz

Tisztelt Lakosság!  

A 11/2020. (V.08.) polgármesteri határozattal hatályon kívül helyeztem a Képviselő-testület 2/2020.(I.27.) határozatában foglalt azon rendelkezést, amely szerint Csorvás Város Önkormányzatának Óvodája és Bölcsődéje 2020. augusztus 17. napjától 2020. augusztus 31. napjáig zárva tart. 

Az új koronavírus okozta járvány terjedésének lassítása érdekében Csorvás Város Önkormányzatának Óvodája és Bölcsődéje intézményben 2020. március 16. napjától kezdődően határozatlan időtartamra rendkívüli szünetet rendeltem el. Az intézmény ettől a naptól kezdődően ügyeleti rendszerben fogadja azokat a gyermekeket, akiknek szülei a gyermek felügyeletét más módon nem képesek megoldani.

Az elrendelt rendkívüli szünet időtartama alatt a szülők jelentős többsége a szabadsága terhére oldotta meg a gyermeke napközbeni felügyeletét és ellátását, így lehetővé vált, hogy az intézmény éves nagytakarítási munkáit a járvány miatt elrendelt rendkívüli szünetben végezzék el. Az intézmény augusztusi bezárásának fő indoka az éves nagytakarítás elvégzése volt, mivel ez megtörtént, így a bezárás okafogyottá vált. A döntésem meghozatalát indokolta az is, hogy sok szülő már nem tudná szabadsága terhére megoldani gyermeke felügyeletét augusztus második felében is.

Az intézményben továbbra is a veszélyhelyzet miatt elrendelt rendkívüli szünet van érvényben (ügyelet bármely gyermek számára kérhető), de függetlenül az újra nyitás időpontjától, az augusztus második felére tervezett zárva tartás törlésre került.

Baráth Lajos  polgármester

Vissza felülre