Az Emberi Erőforrások Minisztériuma IV/4265/2020/EAT iktatószámú levelében foglaltak alapján tájékoztatom Önöket, hogy Prof. Dr. Kásler Miklós felkialtojelminiszter rendelkezett az egészségügyi ellátás új rendjéről.

A miniszteri döntés alapján, 2020. május 4-től Csorváson újraindul a háziorvosi és házi gyermekorvosi, továbbá védőnői ellátás és a fogászati alapellátás.

A rendelőkbe kizárólag telefonkonzultációt követően, előre egyeztetett időpontban lehet érkezni. Az előjegyzés fő szabályként óránként maximum 4 beteg vizsgálatát teszi lehetővé. Az egészségügyi szolgáltatóknak és a betegeknek is kiemelt figyelmet kell fordítaniuk az időpontok megtartására, ezért kérem, hogy az előre egyeztetett időpontra időben érkezzenek, figyelemmel arra, hogy a váróban töltött idő és a személyek számának minimalizálása az egyik fő cél a vírus terjedésének megakadályozása érdekében. A betegek egymás között legalább 1,5 méter távolságot kötelesek tartani.

Meghatározott háziorvosi tevékenységek átkerülnek a nem kontakt ellátási körbe, így különböző igazolások kiadásához nem indokolt a személyes megjelenés. A telefonos egyeztetés alkalmával minden esetben az orvos tud dönteni - a rá vonatkozó szakmai előírások alapján – a távkonzultáció alkalmazásának lehetőségéről.

A járványügyi helyzet változásának függvényében az egészségügyi ellátásra vonatkozó új eljárásrend bármikor módosulhat.

Kérem a Tisztelt Lakosságot a járványügyi előírások és óvintézkedések maximális betartására.

Köszönjük megértésüket!

Baráth Lajos, polgármester

Vissza felülre