POLGÁRMESTERI TÁJÉKOZTATÓ
a házi karanténról és az Egyesített Szociális Intézmény fertőtlenítéséről

Tisztelt Csorvási Lakosok!

A járványügyi hatóság tájékoztatása szerint Csorváson szerencsére továbbra sincs bizonyítottan koronavírussal fertőzött személy.

A 14 napos hatósági házi karanténnal érintettek száma településünkön, a mai napon 5, azaz öt fő.

 

Ismételten és nyomatékosan hangsúlyozom, hogy EZ NEM AZT JELENTI, HOGY EZ AZ 5 EMBER BIZONYÍTOTTAN BETEG! -, de az érintettek és mindannyiunk biztonsága érdekében szükséges ez az intézkedés. A hatósági házi karanténban lévő személy 14 napig MEGFIGYELÉS ALATT ÁLL.

Azok, akiknek a hatóság nem rendelt el házi karantént, de ők saját maguk úgy érezték, hogy valamilyen ok miatt előfordulhat, hogy megfertőződtek, ezért inkább vállalták, hogy 14 napra önkéntesen házi karanténban maradnak, komolyan vették a társadalmi felelősségvállalás jelentőségét. Köszönet illeti őket.

Egyúttal értesítem Önöket, hogy a Magyar Honvédség a kialakult járványhelyzetre tekintettel, megelőzés céljából az ország több pontján egyszerre fertőtlenítést végez az idősotthonokban.

Csorvás Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézményében 2020. április 23-án történik meg a fertőtlenítés.


Természetesen a bentlakók ellátásának zavartalanságát biztosítjuk, és mindent megteszünk azért, hogy a fertőtlenítés ideje alatt is az ellátottak a legbiztonságosabb körülmények között lehessenek.

A járvány terjedésének a megelőzése rajtunk múlik. Köszönjük a megértést, a türelmet és az együttműködést.

Tisztelettel:


Baráth Lajos, polgármester

Vissza felülre