Polgármesteri tájékoztatás a veszélyhelyzet alatt önkormányzati segítséget igénylők részére

Az elrendelt veszélyhelyzet időtartama alatt az önkormányzat nevében minden héten hétfőn és csütörtökön, délelőtt 9 és 10 óra között telefonon hívják fel Önt a kollégáim, hogy egyeztessenek a szükséges élelmiszer és gyógyszerbeszerzéseiről.

Kérjük Önt, hogy a kb. 3-4 napra elegendő alapvető élelmiszer szükségletét előre gondolja át, azt írja le, hogy már csak fel kelljen olvasnia az Önt telefonon hívó ügyintézőnek. Kérjük azt is, hogy szíveskedjen megjelölni a beszerzendő mennyiséget és a kiszerelést is. Például: egy (vagy több) nagy vödrös tejföl, 12%-os, vagy 20%-os, vagy 1 (vagy több) liter tej, zacskós vagy dobozos, vagy 1 kg kenyér, szeletelt vagy egész stb.

A gyógyszerkiváltás menete: kérjük, hogy szíveskedjen telefonon előre egyeztetni a háziorvosával a gyógyszerek iránti igényéről, és azokat írassa fel. A háziorvos az elektronikus úton kiállított recepteket továbbítja a gyógyszertárnak, ahonnan mi ki tudjuk váltani és szállítani Önnek. Egyéb, vény nélkül kapható gyógyszert, vagy gyógyászati terméket, az élelmiszer bevásárló listával együtt kell lediktálni a telefonon Önt felhívó önkormányzati dolgozónak.
A gyógyszerek kiszállítására minden héten, kedden lesz lehetőségünk.

Az Ön által igényelt termékeket az önkormányzatunknál foglalkoztatott Réti János minden héten, kedden és pénteken szállítja el Önhöz, az Ön által megjelölt címre (a lakó-, vagy tartózkodási helyére). A termékek átadás-átvételének minél gyorsabb lebonyolítása érdekében, kérjük, hogy a termékek árát – megközelítő pontossággal – szíveskedjen előre előkészíteni, mert azt a szállítónak (Réti János) ki kell fizetnie.
Felhívjuk a figyelmét arra, hogy ebben a kivételes helyzetben fokozott körültekintéssel járjon el, nehogy csalók áldozatává váljon.
Az önkormányzat nevében eljáró munkatársunk igazolni tudja az eljárásra való jogosultságát.

Csorvás, 2020.03.19.

Tisztelettel: Baráth Lajos polgármester

Vissza felülre