Tisztelt Lakosok!

Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről (III.) szóló 46/2020. (III. 16.) Kormányrendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) 2. § (1) bekezdése szerint: 2. § (1) A 70. életévüket betöltött személyeket a Kormány arra kéri, hogy lakóhelyüket vagy tartózkodási helyüket ne hagyják el.”

A Kormány célja ezzel a kéréssel az, hogy az idős emberek lehetőleg maradjanak otthon, hiszen leginkább őket veszélyezteti a koronavírus-fertőzés, és a vele járó súlyos, esetleges végzetes állapot.

A Korm. rendelet a továbbiakban kimondja, hogy amennyiben a 70. életévét betöltött személy ennek a kérésnek a teljesítését vállalja, azaz az elrendelt veszélyhelyzet ideje alatt a lakó- vagy tartózkodási helyét nem hagyja el, az ellátásról való gondoskodás az önkormányzat polgármesterének feladata.

A feladat ellátásnak megszervezéséhez tudom kell, hogy az érintettek közül kik azok, akik az önkormányzati segítséget igénylik, mert a saját közvetlen környezetüktől azt nem kaphatják meg. Például nincsen olyan fiatalabb hozzátartozójuk, barátjuk vagy szomszédjuk, aki az ellátásukban közreműködni tudna.

Kérem tehát, hogy azok a 70. életévüket betöltött csorvási lakosok, akik az előzőekben ismertetett helyzetük alapján igénylik az önkormányzati segítséget, szíveskedjenek 2020. március 18-án (szerdán) 16.30 óráig jelezni a Csorvási Polgármesteri Hivatal következő telefonszámán: 66/258-001.

Az önkormányzati segítség az Ön által igényelt és kifizetett hetente kétszeri élelmiszer, tisztítószer, gyógyszer beszerzését és kiszállítását jelenti.

Csorvás, 2020. március 17. 

Baráth Lajos

polgármester                      

Vissza felülre