Tisztelt Csorvási Lakosok! figyelem

Az imént fejezte be ülését a helyi Operatív Bizottság, és a jelenleg érvényben lévő járványügyi helyzettel kapcsolatban hozott döntéseket, melyekről alábbiakban tájékoztatjuk Önöket:

- Jelenleg Csorváson nincs koronavírus-megbetegedés, illetve házi karantén sem lett elrendelve.

- Az óvodai és bölcsődei ügyelettel és gyermekétkeztetéssel kapcsolatban tájékoztatjuk Önöket, hogy megtörtént a felmérés, aki kért, annak biztosított lesz az ügyelet. Fontos, hogy a 16-ai héten csak és kizárólag azok a gyermekek kapnak ebédet, akik ezt jelezték az intézmény felé. Ételhordót nem kell hozni, egyszer használatos ételtartó edényekben kerül kiadásra az étel. Az ebéd kiadására csak és kizárólag 11:00-12:30 között van lehetőség a napközikonyhán. Kérjük, egyszerre ne legyenek a helyiségben öt főnél többen! A gyermekfelügyeleti és étkezés iránti igényüket legkésőbb minden héten legkésőbb csütörtökön 9:00 óráig kell jelezni a csoportvezető óvodapedagógusnál.

- Az Egyesített Szociális Intézményben a nappali ellátás visszavonásig szünetel!

- Az egészségügyi alapellátás területére szóló szabályozások: 2020. március 16. napjától a háziorvosi és házi gyermekorvosi betegvárókban a nagy létszámú együttes betegjelenlét elkerülése érdekében kérjük, hogy előzetesen jelentkezzenek be az ellátásra (telefonon, online). Egyszerre egy időben a közös betegváróban maximum 10 fő tartózkodjon. Természetesen kivétel ez alól a súlyos, életveszélyes esetek ellátása. Recept igényeiket kérjük, hogy a betegvárókban elhelyezett gyűjtőládákba szíveskedjenek elhelyezni! A háziorvosok és házi gyermekorvos telefonos elérhetősége a www.csorvas.hu honlapon megtalálható.
A fogorvosok a sürgősségi betegellátáson kívül más tevékenységet szüneteltetnek.

- Változik az ügyfélfogadás rendje a Polgármesteri Hivatalban. Kérjük, szíveskedjenek személyes megjelenésű ügyintézésük előtt telefonon érdeklődni, egyeztetni. A jegyző utasítása értelmében egy irodában egyszerre csak egy fő ügyfél tartózkodhat, kivéve azokat az eseteket, amikor csak együttesen lehet ügyet intézni (pl. házasságkötéssel kapcsolatos ügyintézés). Szerdán nincs ügyfélfogadás.
Kérjük a tisztelt ügyfeleket, hogy ügyeik intézése során – amelyekben az lehetséges – részesítsék előnyben a telefonon, e-mailben, az ASP rendszerben vagy E-papír szolgáltatáson történő ügyintézést! Felhívjuk figyelmüket arra, hogy rendezvények tekintetében létszámkorlátozást vezetünk be, 15 főnél nagyobb létszámú esküvőt a házasságkötő teremben nem tudunk vállalni.

- Tájékoztatjuk a Lakosságot, hogy a szelektív gyűjtőedények kiadása határozatlan ideig szünetel, a DAREH Zrt. ügyfélfogadást sem tart a Polgármesteri Hivatalban a vészhelyzet ideje alatt.

Kérjük a Tisztelt Lakosság megértését, türelmét, az intézkedések mindannyiunk egészségének védelmét szolgálják! Kérjük Önöket, korlátozzák a legminimálisabbra a közösségbe járást, vegyük elejét a vírus terjedésének!

Vissza felülre