TISZTELT CSORVÁSI LAKOSOK!    

figyelem2Jelen tájékoztatást a Csorvási Híradó 2020. márciusi száma mellé csatolva juttatjuk el minden háztartásba. A nyomdai átfutás ideje alatt ugyanis fontos változások történtek Magyarországon a koronavírus járvány miatt. Az újságban meghirdetett programokkal kapcsolatos változásokat összesítettük.

- A Csorvási Egyesített Szociális Intézmény március 14-re hirdetett jótékonysági bálja elmarad, a jelenlegi koronavírus fertőzésének megelőzése érdekében. A rendezvényt előreláthatóan 2020. október 24-én tervezik megrendezni.

- Az Életet az Éveknek Csorvási Nyugdíjas klub március 21-re meghirdetett nyugdíjas találkozója elmarad.

- A nemzeti ünnep városi szintű rendezvénye március 15-én elmarad. Az egyéni emlékezésre, tiszteletadásra lehetősége van mindenkinek, koszorút, virágot bármikor lehet vinni az emlékparkba.

- A Nefelejcs Népdalkör által március 31-re tervezett népzenei találkozó elmarad, 2020. október 31-én tervezik megtartani.

- Az óvoda április 4-re tervezett bálja szintén elmarad, az esetleges későbbi időpont még nem ismert.

További csorvási vonatkozású információk:

A csorvási iskolában a tanítás folytatódik, a rendeleteknek megfelelően a programokat nem tartják meg. Március 16-án, hétfőn, a munkaterv szerint, tervezett tanítás nélküli munkanap lesz, így a gyermekek nem mennek iskolába. Ez azonban nincs összefüggésben a koronavírussal.

Az óvodában minden szakkört határozatlan ideig felfüggesztettek, az iskolai programok elmaradnak.

VÉSZHELYZET MAGYARORSZÁGON  veszélyhelyzet

A világban egyre terjedő koronavírus járvány miatt megjelent és 2020. március 11-én hatályba lépett a veszélyhelyzetet kihirdető kormányrendelet.

A kormány a veszélyhelyzet fennállásának szükségességét folyamatosan felülvizsgálja, a vonatkozó rendeletek visszavonásig érvényesek.

A kormány az állampolgárok együttműködését kéri a különleges jogrenddel járó intézkedések végrehajtásában.

MEGELŐZÉS

Jelenleg Magyarországon az Operatív Törzs tájékoztatása szerint egyelőre elkülönült, egyedi esetek vannak, így jelenleg is legfontosabb feladatunk a megelőzés, a járvány továbbterjedésének, a járványgócok kialakulásának megakadályozása.

Az Orosházi Kórházban március 9-e, hétfő reggeltől teljeskörű látogatási tilalom lépett életbe, nem látogatható egyik osztály sem!

A részleteket a kórház közösségi oldalán megtalálják.

Látogatási tilalmat rendelt el az országos tisztifőorvos Magyarország valamennyi fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményében az új koronavírus miatt. Ennek megfelelően a csorvási szociális intézményben is tilos a látogatás.

Az eddigi járványügyi adatok alapján a megbetegedés súlyos formája elsősorban az idős és/vagy egyéb megbetegedésben szenvedőket érinti. A fertőzés a zárt közösségekben, intézményekben képes gyorsan elterjedni, és nagyszámú, súlyos, esetleg végzetes kimenetelű megbetegedést okozni. Az intézkedés meghozatalára a fokozott védelemre szoruló csoportba tartozók életének és egészségének védelme, fertőződésük megelőzése érdekében volt szükség.

A tilalom visszavonásig érvényes.

KÉREM a Tisztelt Lakosságot, hogy a rendkívüli helyzetben őrizzék meg nyugalmukat, mellőzzék a pánikkeltő hírforrásokból való tájékozódást. A magyar kormány operatív törzset hozott létre az új koronavírus elleni küzdelem érdekében, a koronavirus.gov.hu oldal a facebook.com/koronavirus.gov.hu oldal információit tekintsük mérvadónak. További információ az nnk.gov.hu oldalon a Nemzeti Népegészségügyi központ honlapján is olvasható.

Kérem, hogy tartsák be a higiéniai szabályokat, közösségbe csak egészségesen menjenek. Akinek influenza-szerű tünetei, magas láza van, telefonon keresse háziorvosát. Ne menjen a háziorvosi rendelőbe, hogy megelőzhető legyen a tömeges fertőzés.

Baráth Lajos, polgármester

Vissza felülre