Tisztelt Lakosság!

A háztartásokban és kertekben rengeteg zöldhulladék képződik, melyek komposztálhatók, azaz lényegében - a különböző szerves anyagok (pl. levágott fű, falevél, gallyak, növény nyesedékek, faforgács, faapríték, stb.) - termőfölddé alakíthatók. A komposztálás során a növények számára felvehető és hasznosítható tápanyagokat tartalmazó, magas humusz tartalmú komposzt keletkezik, mely javítja a talaj szerkezetét és minőségét.

A DAREH BÁZIS Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt. pályázatot hirdet 300 literes komposztáló edények ingyenes használatba adására.

Komposztálók igényelhetőek: 2019. március 18-tól – 2019. április 15-ig

Komposztáló edény iránti igénylésben meg kell jelölni az igénylő nevét, születési nevét, születési helyét, idejét, anyja születési nevét, állandó lakóhelyét, komposztáló edény elhelyezésének helyét (amennyiben nem az igénylő állandó lakóhelyén lesz elhelyezve az edényzet). Az igénylőlap letölthető a https://www.dareh.hu/_bazis/ugyintezes/ menüpontjából.

Az igénylés benyújtásának módja:

  • Személyesen, vagy meghatalmazott útján az ügyfélszolgálaton és az érintett települési önkormányzatoknál,
  • Postai úton, az igénylésnek a DAREH BÁZIS Nonprofit Zrt. címére történő megküldésével (5600 Békéscsaba Kinizsi u. 4-6.). 
  • Elektronikusan a kozpontiugyfelszolgalat@dareh.hu e-mail címen.
  • Telefonon történő igénylést NEM fogadunk el!

A komposztáló edény átvételének feltétele: használati megállapodás megkötése a DAREH BÁZIS Nonprofit Zrt-vel.

A postai úton és elektronikus úton beérkezett igények feldolgozását követően, az igénylő számára megküldött használati szerződést, aláírva kérjük visszajuttatni a DAREH BÁZIS Nonprofit Zrt. címére (5600 Békéscsaba Kinizsi u. 4-6.).

Az igényelt komposztáló edények ütemezett kiszállítására 2019 áprilisától kerül sor.

Tájékoztatjuk, hogy a komposztáló edények átvétele díjmentesen történik.

Komposztáló edényigénylésével kapcsolatban bővebb információ a DAREH BÁZIS Nonprofit Zrt. területileg illetékes ügyfélszolgálatán, vagy a kozpontiugyfelszolgalat@dareh.hu e-mail címen kérhető.

Békéscsaba, 2019. március 1.

Tisztelettel:

                           Holopné dr. Sztrein Beáta sk.   
                                 általános igazgató

Vissza felülre