Megérkeztek a szelektívhulladék gyűjtő edények!  

Értesítjük a hulladékgazdálkodási közszolgáltatást igénybe vevő csorvási lakosokat, hogy megérkeztek a szelektív hulladék gyűjtésére szolgáló edények, amelyek átvehetők

a Petőfi u. 6. szám alatt lévő volt Kőhalmi iskola udvarán.

 Az edény átvétele díjmentes.

A szelektívhulladék gyűjtőedény átvételére jogosult minden olyan csorvási lakos, aki igénybe veszi a hulladékszállítási közszolgáltatást, és megfizeti annak díját. A gyűjtőedények a közszolgáltató tulajdonában vannak, és ha valamilyen okból megszűnik a közszolgáltatás igénybevétele, azokat vissza kell adni a tulajdonos részére.

Csorváson a hulladékgazdálkodási közszolgáltató 2017. január 1. napjától a DAREH Bázis NyZRT (5600 Békéscsaba, Luther u. 2.), aki 2017. április 1. óta a Békés-Manifest Kft, mint alvállalkozó útján látja el a feladatot.

A szelektívhulladék gyűjtésére eddig is lehetősége volt mindenkinek, de megfelelő hulladékgyűjtő edény hiányában átlátszó zsákban lehetett azt kihelyezni a kuka mellé. A DAREH Önkormányzati Társulás európai uniós pályázatból nyert támogatást a térség hulladékgazdálkodási helyzetének megoldására. Ebből a támogatásból volt lehetőség beszerezni - többek között - a szelektív hulladékgyűjtő edényeket is, amelyek űrtartalmát a pályázatban határozták meg.

A szelektív hulladékgyűjtés minden páros héten, pénteki napokon történik, tehát a meglévő kuka mellé ezeken a napokon lehet kihelyezni az új, 240 liter űrtartalmú gyűjtőedényt.

A közszolgáltatás díja a szelektív hulladékgyűjtő edények kihelyezése miatt nem változik.

A szelektív hulladékgyűjtő edénybe csak a vegyes hulladéktól elkülönítetten gyűjtött, veszélyes összetevőket nem tartalmazó, következő hulladékot lehet elhelyezni:

  • papír,
  • műanyag,
  • fém,
  • egyéb, nem veszélyes csomagolási hulladék.

A vegyes hulladékot továbbra is az eddig használt hulladékgyűjtő edényben kell gyűjteni, és kihelyezni a közterületre a szállítási napokon.

A szelektív hulladékgyűjtő edényeknek a lakosság részére történő átadást követően megszűnik a legtöbb hulladékgyűjtő sziget jelenlegi rendszer szerinti működése, hiszen mindenkinek lehetősége lesz a saját otthonában szelektíven gyűjteni a hulladékot, amit az ingatlana előtti közterületről szállítanak el. Néhány szelektív hulladékgyűjtő sziget továbbra is ellátja majd a funkcióját, de az ott lévő gyűjtőkbe csak és kizárólag üveg helyezhető el.

Kérem, hogy a szelektívhulladék gyűjtő edényeket szíveskedjenek átvenni a fenti címen, munkaidőben: hétfőtől péntekig fél 8 és 16 óra között. Az edény átvételéhez személyi igazolvány is szükséges.

Csorvási Polgármesteri Hivatal

Vissza felülre