Tájékoztatás a 2015/2016. nevelési év/tanév nyári szünetében igénybe vehető gyermekétkeztetés lehetőségéről

Tisztelt Szülő!

A 328/2011. (XII. 29.) Korm.rendelet 13/B. § (1) bekezdése értelmében tájékoztatom, hogy azoknak a hátrányos helyzetű gyermekeknek, továbbá azoknak a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeknek, akiknek e jogosultsága 2016. május 1-jén fennáll, a szülő, vagy más törvényes képviselő erre irányuló kérelmére Csorvás Város Önkormányzata a szünidei gyermekétkeztetés keretében a déli meleg főétkezés helyben történő elfogyasztását ingyenesen biztosítja az alábbiak szerint:


Amennyiben az Ön hátrányos helyzetű gyermeke(i), illetve rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű gyermeke(i)
- bölcsődei ellátásban vagy óvodai nevelésben részesülnek, az ingyenes szünidei gyermekétkeztetést (a déli meleg főétkezést) a 2015/2016-os nevelési év nyári szünetében a bölcsőde és az óvoda zárva tartásának időtartama alatt valamennyi munkanapon igénybe veheti(k);
- iskolai oktatásban részesülnek – ide értve a középfokú oktatási intézményben nappali tagozaton tanulmányait folytató kiskorú kedvezményezettet is – az ingyenes szünidei gyermekétkeztetést (a déli meleg főétkezést) a 2015/2016. tanév nyári szünetének időtartamára eső valamennyi munkanapon igénybe vehetik.

A 2015/2016.-os nevelési év nyári szünetének időtartama alatt

-    Csorvás Város Önkormányzatának Óvodája és Bölcsődéje zárva tart 2016. augusztus 22. napjától 2016. augusztus 31. napjáig – tehát bölcsődés, óvodás gyermeke számára a hátoldalon felsorolt 8 munkanapon kérheti az ebédet;

-    a Csorvási Gulyás Mihály Általános és Alapfokú Művészeti Iskola a nyári szünetben zárva tart 2016. június 20. napjától 2016. augusztus 31. napjáig – tehát az iskolás gyermek(ek) számára a jelen tájékoztató hátoldalán felsorolt 53 munkanapra lehet igényelni a déli meleg főétkezést.

A déli meleg főétkezés igénylésére a  igénylőlap kitöltésével (LETÖLTHETŐ IDE KATTINTVA), és a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat Csorvás, Kossuth u. 12. szám alatt történő benyújtásával van lehetőség (ügyfélfogadás: hétfőn és csütörtökön: 8-16 óráig, kedden és pénteken: 8-12 óráig). A Családsegítő Szolgálat munkatársai a kitöltésben is segítséget nyújtanak.

A kitöltött és benyújtott igénylőlapról másolatot készítünk Önnek, így követni tudja, mely napokra kérte a szünidei déli meleg főétkezést. A nyári szünetre vonatkozó igényléseket legkésőbb 2016. május 20. napjáig kell benyújtani.

A déli meleg főétkezés helyben történő elfogyasztását – az erre jogosult gyermeke(i) számára – a napközi konyhában, Csorvás, István király u. 34. szám alatti épületében biztosítjuk, az igénylőlapon megjelölt munkanapokon, 12-13 óra között. Ha a gyermek betegsége, vagy egyéb ok miatt nem tudja az ételt helyben elfogyasztani, a szülő, vagy az általa megbízott személy elviheti az ebédet ételhordóban a gyermek számára. Amennyiben a körülmények úgy alakulnak, hogy a benyújtott igénylőlapon megjelölt munkanapon az étkeztetést nem tudják igénybe venni, annak lemondására legkésőbb a tárgyi napon, délelőtt 9 óráig van lehetőség.

További tájékoztatásért kérem, hogy forduljon a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársaihoz személyesen, vagy telefonon: 66/258-053/106. mellék. (Az étkeztetés lemondását is a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálathoz kell bejelenteni.)

Csorvás, 2016. május 2.    
 
A nyári gyermekétkeztetés zökkenőmentes lebonyolításában való közreműködését tisztelettel megköszönöm:

Dr. Kerekesné Dr. Mracskó Gyöngyi
Jegyző

Vissza felülre