Tisztelt Lakosság!

Csorvás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhívással fordul a település lakosaihoz az Ukrajna gazdasági nehézségei által különösen sújtott kárpátaljai emberek, köztük a magyar kisebbség megsegítése érdekében. Kárpátalja magyarsága az elmúlt időszak háborús válságának következtében egyre elviselhetetlenebb helyzetbe került. A régióban a pénz értéke rohamosan zuhan, így sokan vannak, akiknek akkor sem kerülhet étel az asztalra, amikor éppen nincs élelmiszerhiány a boltokban. A családfenntartó férfiak nem tudnak gondoskodni a minimális létfeltételek biztosításáról, mert elviszik őket katonának.

De minden nehézség ellenére Kárpátalja magyarsága meg szeretne maradni a szülőföldjén, meg szeretné tartani az otthonát.
Kérjük a lakosságot, hogy amennyiben tehetik, pénzfelajánlásaikkal járuljanak hozzá a kárpátaljai magyar lakosság élethelyzetének javításához.

Pénzfelajánlásaikat az önkormányzat által nyitott, az adományok fogadására elkülönített 11733096-15345936-10150003 számú számlára juttathatják el, 2015. december 10. napjáig. (Az elektronikus utalásnál a kedvezményezett neve: Adománygyűjtő számla a Kárpátaljai magyar lakosság élethelyzetének javítására.) Az elektronikus utalás, és a számlára való közvetlen pénzintézeti befizetés mellett lehetőség van készpénzátutalási megbízáson (sárga csekk) történő befizetésre is. Ez utóbbit 2015. október 1-jétől lehet igényelni a Polgármesteri Hivatal Pénzügyi- és Gazdasági Irodájában.

A határidő leteltét követően az önkormányzat megszervezi, hogy a lakossági felajánlások összege - az önkormányzat adományával együtt - biztosan eljusson annak a kárpátaljai településnek a polgáraihoz, akiknél hathatós segítséget jelenthet a támogatásunk. Talán pont a szeretet ünnepén, a segítségünkkel sikerül ünnepi hangulatot teremteni a megtépázott otthonokban. És felhangzik az értünk is szóló Hálaének…

Segítségüket a kárpátaljai magyar lakosság nevében is köszönjük

 
 
                                                               Csorvás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Vissza felülre