Tisztelt Csorvásiak!

Felhívjuk mindenki figyelmét arra, hogy a kormány november 20-tól, azaz november 19-én éjféltől hatályos rendelkezéseinek értelmében szigorúbbá válnak a maszkviselés szabályai.

Röviden úgy foglalhatók össze a változások, hogy a fenti határidőtől kezdődően – kevés kivételtől eltekintve – kötelező zárt térben a maszk viselése.

A 633/2021 (XI.18.) kormányrendelet 4.§-ával módosított 484/2020. (XI.10.) kormányrendelet 2.§ (1) bekezdésének c)-n) pontja sorolja fel részletesen az új szabályokat, azt hogy kinek, hol, és milyen tevékenységek végzése közben kötelező maszkot viselni.

Például: üzletben történő vásárláskor, a bevásárlóközpont területén, előadó-művészi esemény és sport rendezvény helyszínén, a mozi, a könyvtár, a múzeum látogatók számára nyitva álló területén; ügyfélfogadási időben a közigazgatási szervek ügyfelek részére nyitva álló területén; ugyanígy a postán és minden egyéb olyan helyiségben, amelyben ügyfélfogadás zajlik, és az egy időben ott tartózkodók szám az 5 főt meghaladja.

A pontosan megfogalmazott szabályok a már hivatkozott kormányrendeletben megtekinthetők.

Kérjük, hogy mindannyiunk érdekében szíveskedjenek betartani a maszkviselés szabályait.

Köszönjük!

Baráth Lajos, polgármester

Vissza felülre