A koronavírus elleni védőoltásnak az önkormányzati intézményeknél foglalkoztatottak által történő kötelező igénybevételéről szóló 599/2021. (X.28.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) 1.§ (2) bekezdése szerint a fenntartó önkormányzat polgármestere dönt arról, hogy elrendeli-e a Korm. rendeletben foglaltak alkalmazását, azaz a SARS-CoV-2 koronavírus elleni védőoltás kötelező igénybevételét az önkormányzati intézményekben ( Csorvás Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézménye, Csorvás Város Önkormányzatának Óvodája és Bölcsődéje, továbbá a Csorvási Polgármesteri Hivatal) foglalkoztatottak tekintetében.

Mint Csorvás Város Polgármestere, a rendelkezésemre álló információk alapos mérlegelése után úgy döntöttem, hogy most nem rendelem el a rendeletben foglaltak alkalmazását.  

Ezzel egyidejűleg azonban minden önkormányzati intézményben dolgozó, a koronavírus elleni védekezés céljából be nem oltott foglalkoztatottat, továbbá minden be nem oltott csorvási polgárt tisztelettel arra kérem, hogy újra, és alaposan fontolja meg az oltás felvételének lehetőségét. A településen az utóbbi napokban ismét emelkedni kezdett a koronavírussal fertőzöttek száma. Sajnos a járvány negyedik hulláma elérte a településünket, így egyre nagyobb szerephez jut az oltás felvételéről való döntés mind a saját egészségünk védelme, mind a másokért való társadalmi felelősségvállalás érvényesülése érdekében.

Csorvás, 2021. október 29.

                                                                      

Baráth Lajos sk.
polgármester

Vissza felülre