Tisztelt Lakosság!  vasar k

Tájékoztatom Önöket, hogy Csorvás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a tegnapi napon tartott ülésén úgy döntött, hogy megtartja 2021. október 17. napján a Szent Teréz napi búcsúvásárt.

Felhívom a Lakosság figyelmét, hogy a járványügyi adatoktól függően Magyarország Kormánya bármikor hozhat olyan korlátozó rendelkezést, amely következtében mégsem kerülhet megtartása a búcsú. Természetesen ebben az esetben haladéktalanul tájékoztatni fogjuk Önöket mind Csorvás Város honlapján, mind a facebook oldalán.

A Képviselő-testület nehéz helyzetben volt a döntés meghozatalával kapcsolatban, nem is tudott egyhangú döntés születni. Az érvek és ellenérvek között az is szerepelt, hogy a búcsú hétvégéjén becslések szerint 10-12 ezer ember is kimegy a rendezvényre, vidékről, sőt külföldről is sokan érkeznek hozzánk ebben az időszakban. Sajnálatos módon a környező országokban (Románia, Szerbia) a napokban rekordot döntenek a regisztrált napi esetszámok, ezért képviselőtársaim nevében óvatosságra kérek mindenkit.

A jelenlegi helyzetben nagyon fontos az egyéni felelősségvállalás is a lakosok részéről is. A szájat és orrot eltakaró maszk viselése jelenleg nem kötelező a hatályban lévő rendelkezések szerint, azonban az egészségügyi szakértők szerint egy ilyen tömegrendezvényen javasolt a használata. Hangsúlyozottan kérem Önöket, hogy aki betegség tüneteit észleli magán (köhögés, láz, levertség stb.) semmiképpen ne menjen ki a búcsúba, hiszen amennyiben koronavírussal fertőződött meg sok emberre jelent veszélyt maga körül.

Kérem továbbá, hogy a rendezvényen fokozottan figyeljenek a higiéniás szabályok betartására (folyamatos kézfertőtlenítés), valamint amennyire csak lehet próbáljanak egymástól védőtávolságot tartani. Az elmúlt hosszú évek tapasztalata az, hogy a déli ebéd utáni időszakban alakul ki a legnagyobb tömeg a búcsún, ezért kérem, hogy próbálják meg – főként az oltás nélküli személyek, valamint gyermekek– elkerülni ezt az időszakot.

Továbbra is vigyázzunk egymásra és magunkra!

Tisztelettel:

Baráth Lajos, polgármester

Vissza felülre