vakcinaTisztelt Lakosság!

Mindenki számára ismert, hogy 2020 tavasza óta megváltozott az életünk a koronavírus megjelenése miatt. Háziorvosként egyértelműen látjuk, hogy sajnos Csorvást sem kerülte el a járvány. Az elmúlt hónapokban több, nagyon súlyos megbetegedést kellett - és kell még most is - kezelnünk, és sajnos számos halálos áldozatot is követelt magának a vírus a városban is.   Mindenki közös érdeke az, hogy a pandémiának vége legyen, ezért egészségügyi szakemberként hangsúlyozzuk, hogy az egyetlen, hatékony megoldás a járvány megállítására a lakosság magas fokú, legalább 70-80%-os átoltottsága a koronavírus elleni védőoltással. A Magyarországon engedélyezett vakcinák mindegyike biztonságos és megfelelő, bármelyiket is ajánlják fel Önöknek, kérjük fogadják azt el, mert mindegyik védelmet nyújt a súlyos fokú megbetegedések ellen.

A védőoltásra még nem regisztrált lakosokat arra kérjük, hogy a https://vakcinainfo.gov.hu/regisztracio-oltasra oldalon minél hamarabb regisztráljanak, ezáltal Önök is védettek lehetnek a koronavírussal szemben. A csorvási Művelődési Ház munkatársai a könyvtárban minden hétköznap 8-12 óráig segítséget nyújtanak azoknak, akik szeretnék megkapni a koronavírus elleni védőoltást, de valamilyen oknál fogva nem tudnak elektronikusan regisztrálni. 

Magyarország Kormányának mai napi bejelentése (2021. április 23.), hogy jövő hét közepétől számos szolgáltatás (színház, mozi, uszoda, szálloda, könyvtár stb.) megnyílik a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára. Már az első védőoltás felvételét követő rövid időn belül mindenki megkapja azt a védettségi igazolványt, amelynek köszönhetően jelentős kedvezményeket kapnak a járványügyi korlátozások alól, ezzel is egy lépéssel közelebb kerülve ahhoz, hogy visszakaphassák a normális, régi életüket.

A koronavírus okozta megbetegedések, és azok szövődményei miatt már régóta nem csak az idősebb generációhoz tartozó emberek kerülnek kórházba, sajnos számos esetben a fiatalabbaknál is súlyos szövődményeket okoz a vírus, ezért szükséges a minél előbbi védettség megszerzése mindenki számára, erre pedig jelenleg az egész világon csak egyetlen megoldás van, a védőoltások felvétele.

Tisztelettel:

Dr. Szénási Levente                           Dr. Duliskovich Ilona                        Dr. Révész István

      háziorvos                                            háziorvos                                          háziorvos

Vissza felülre